Είστε εδώ:

Χάστε βάρος με ένα ποτήρι κρασί την ημέρα…

Ισπανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως η μέτρια κατανάλωση κρασιού (ένα ποτήρι την ημέρα) μπορεί να βοηθήσει στην διάλυση του λίπους και κατά συνέπεια στην απώλεια βάρους.

Για τους ειδικούς διατροφής το αλκοόλ βρίσκονταν πάντα στην μαύρη λίστα, ώστε να μην το συμπεριλαμβάνουν σε προγράμματα διαίτης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα.

Η νέα αυτή μελέτη δεν έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, γιατί και προηγούμενες έρευνες σε πότες είχαν δείξει τα ίδια αποτελέσματα, ότι δηλαδή η μέτρια κατανάλωση κρασιού μπορεί να φέρει απώλεια βάρους.

Εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας από το Πανεπιστήμιο του Ναβάρο στην Ισπανία, δήλωσε: “Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, ιδιαίτερα του κρασιού, είναι πιο πιθανόν να προστατεύει από την παχυσαρκία, όμως η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών σωστά συσχετίζεται με αύξηση του σωματικού βάρους”.

Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, επειδή 1g αλκοόλ περιέχει 7,1 θερμίδες.  Αλλά η ανάλυση από 31 μελέτες που δημοσιεύθηκαν μεταξύ του 1984 και του 2010, έδειξαν ότι το συμπέρασμα αυτό είναι αμφιλεγόμενο και δεν επιβεβαιώνεται.

«Είναι πιθανόν ότι οι άνθρωποι που πίνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, να έχουν αύξηση του σωματικού τους βάρους, από αυτούς που πίνουν αλκοόλ με μέτρο», υποστηρίζουν οι Ισπανοί ερευνητές.  Προσθέτουν επίσης ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν περισσότερες έρευνες σχετικά με το ρόλο των άλλων αλκοολούχων ποτών.

Η ομάδα των ερευνητών δήλωσε ότι το αλκοόλ παρέχει θερμίδες που απορροφούνται γρήγορα από τον οργανισμό και δεν αποθηκεύονται σε λίπος και αυτή η μεταβολική διαδικασία θα μπορούσε να εξηγήσει τις διαφορές στις επιδράσεις από άλλα τρόφιμα.

 

Πηγή:  Υγείαonline.gr

 

 

 

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχετικές δημοσιεύσεις