Είστε εδώ:

Δωρεάν διατροφολόγοι για την παχυσαρκία

Στο Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Καταπολέμησης της Παχυσαρκίας για ενήλικες και παιδιά, αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο facebook, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων θεμάτων της επικαιρότητας, όπως για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και το θέμα των εορτασμών για την 25η Μαρτίου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εβδομαδιαία ανάρτηση του στα social media και στο θέμα της έναρξης του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης και καταπολέμησης της Παχυσαρκίας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, το οποίο θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Ιούνιο με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και της UNICEF, αντίστοιχα, ώστε για να εκπονηθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, ενός προβλήματος που και στη χώρα μας έχει πάρει διαστάσεις, όπως αναφέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Για να σας δώσω μία εικόνα: με βάση τα πρόσφατα στοιχεία, μόνο το 30,3% του γενικού πληθυσμού βρίσκεται εντός ορίων κανονικού βάρους, ενώ το 37,6 % είναι υπέρβαροι και το 32,1% παχύσαρκοι. 3 από τις 4 οικογένειες έχουν τουλάχιστον έναν υπέρβαρο ή παχύσαρκο γονέα. Φυσικά η παχυσαρκία δεν είναι αισθητικό θέμα. Είναι θέμα υγείας, καθώς αποτελεί παράγοντας κινδύνου για πολλές παθήσεις. Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο και η προσπάθεια καταπολέμησής του είναι μέρος του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης για τη Δημόσια Υγεία «Σπύρος Δοξιάδης»», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Το πρόγραμμα που αφορά τους ενήλικες δίνει τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες από ειδικούς διατροφολόγους, αλλά και δωρεάν εξειδικευμένη συνδυασμένη θεραπεία σε περιπτώσεις σοβαρής παχυσαρκίας που συνυπάρχει με σοβαρά χρόνια νοσήματα.

Από την άλλη, η Εθνική Δράση για την Παιδική Παχυσαρκία απευθύνεται σε παιδιά έως και 17 ετών σε όλη την ελληνική επικράτεια, τονίζει ο πρωθυπουργός:

«Φυσικά σε αυτήν την προσπάθεια, χρειάζεται η συμμετοχή τόσο των γονέων, όσο και των εκπαιδευτικών. Το πρόγραμμα προβλέπει δωρεάν κλινική εκτίμηση και συμβουλευτική για την υγεία, την ανάπτυξη, τη διατροφική κατάσταση των παιδιών και δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες από κατάλληλα εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας. Και τα δυο αυτά προγράμματα χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχετικές δημοσιεύσεις