Είστε εδώ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Καθιέρωση και εφαρμογή συστήματος παραπομπών

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ                                                                   ΛΑΡΙΣΑ 16-4-2018

«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Ν.Π.Δ.Δ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καθιέρωση και εφαρμογή συστήματος παραπομπών 

 

Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την νέα υπουργική απόφαση (Γ1α/Γ.Π.οικ.29106/13-4-2018), που αναφέρεται στην καθιέρωση και εφαρμογή του συστήματος παραπομπών για την πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας, τις δημόσιες δομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ανωτέρω υπουργικής απόφασης, οι επισκέψεις  σε συμβεβλημένους ειδικούς γιατρούς (καρδιολόγους, γυναικολόγους, πνευμονολόγους, ορθοπεδικούς, νεφρολόγους, νευρολόγους, ΩΡΛ, αγγειοχειρουργούς, ουρολόγους, οφθαλμιάτρους, ρευματολόγους, γαστρεντερολόγους, δερματολόγους, ψυχιάτρους, ενδοκρινολόγους, χειρουργούς, κ.λπ.) δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν δωρεάν, αν δεν προϋπάρχει η ηλεκτρονική έγκριση παραπομπής από οικογενειακό γιατρό των δημόσιων δομών (ΠΕΔΥ, ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας) ή των νέων συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών οικογενειακών γιατρών (Παθολόγων, Γενικής Ιατρικής, Παιδιάτρων).

Η τραγική ειρωνεία όμως είναι ότι, αυτή τη στιγμή, δεν υφίσταται ολοκληρωμένο δίκτυο οικογενειακών γιατρών δημόσιων δομών, ούτε και ιδιωτών συμβεβλημένων σε ικανοποιητικό αριθμό για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ενώ εκκρεμούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ διαπαραταξιακής επιτροπής του ΠΙΣ και υπ. Υγείας για τις συμβάσεις των υπολοίπων ειδικευμένων γιατρών.

Η κατάσταση αυτή δυστυχώς θα έχει σαν άμεση τραγική συνέπεια την ανυπέρβλητη δυσκολία στην πρόσβαση των ασφαλισμένων σε ειδικευμένους γιατρούς και νοσοκομεία.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση της ανωτέρω υπουργικής απόφασης και τον γενικό ξεσηκωμό των ασφαλισμένων, που θίγονται άμεσα από τις ερασιτεχνικές επιλογές των κυβερνητικών αρμοδίων.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ Ι.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                       ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

 

 

 

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχετικές δημοσιεύσεις