Είστε εδώ:

Τα δάχτυλα του άνδρα δείχνουν ποιόν τύπο γυναίκας προτιμά!

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως τα δάκτυλα του άνδρα προδίδουν το μέγεθος των… προσόντων τους. Φαίνεται όμως πως δεν είναι μόνο αυτό. Έρευνες δείχνουν πως τα δάκτυλα του άνδρα μπορούν να φανερώσουν κι άλλα πράγματα.

Για παράδειγμα, αυστραλιανή μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Μονάς έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που ο παράμεσός τους (το 4ο δάχτυλο) είναι μεγαλύτερος σε μήκος από το μεσαίο δάχτυλο είναι πιο επιρρεπείς στην οστεοαρθρίτιδα, ενώ μια άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Νορβηγίας έχει δείξει πως όταν ο δείκτης ενός ενήλικα (το 2ο δάχτυλο) είναι μικρότερος σε μήκος από τον παράμεσο τότε θεωρείται πιθανότερη η εκδήλωση της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) αλλά και του αυτισμού.

Τώρα, μια νέα μελέτη, αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο Jagiellonian στην Κρακοβία της Πολωνίας δείχνει ότι τα δάχτυλα του άντρα είναι ενδεικτικά και των προτιμήσεών του στο αντίθετο φύλο!

Όπως αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Personality and Individual Differences, οι άντρες στους οποίους ο παράμεσος έχει μεγαλύτερο μήκος από τον δείκτη προτιμούν τις γυναίκες με τον σωματότυπο «κλεψύδρα», δηλαδή με λεπτή μέση αλλά καμπύλες στους γοφούς και στο στήθος.

Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα αυτό, οι ερευνητές μελέτησαν 50 νεαρούς άντρες που διατηρούσαν μακροχρόνια σχέση και διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν μακρύτερο παράμεσο παρά δείκτη ήταν τέσσερις φορές πιθανότερο να έχουν σχέση με μια γυναίκα με καμπύλες, οι οποίες θεωρούνται μάλιστα ένδειξη αυξημένης γονιμότητας.

Το μήκος των δαχτύλων, επισημαίνουν οι ερευνητές, καθορίζεται από το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται το έμβρυο και κυρίως από τα επίπεδα έκθεσης στην τεστοστερόνη. «Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι η προγεννητική έκθεση ενός άντρα επηρεάζει τις πιθανότητες να συνάψει αργότερα σχέση με μια γυναίκα που θεωρείται πιο γόνιμη» αναφέρει χαρακτηριστικά η μελέτη.

 

Πηγή: healthview.gr

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχετικές δημοσιεύσεις