Είστε εδώ:

Δραματική μείωση γεννήσεων…

Κινδυνεύουμε να γίνουμε ένα έθνος γερόντων καθώς οι γεννήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους γυναικολόγοι σε όλη την Ελλάδα έχουν μειωθεί τουλάχιστον 15% με 20% τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας.

Οι μαιευτήρες – γυναικολόγοι κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου καθώς όπως λένε οι γεννήσεις είναι λιγότερες από τους θανάτους και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως πολλά ζευγάρια είτε δεν έχουν δουλειά είτε φοβούνται πως θα απολυθούν από την εργασία τους και έτσι αποφασίζουν να μην κάνουν παιδιά. Πίσω όμως από τους ανησυχητικούς αριθμούς και τα ποσοστά της μείωσης των γεννήσεων κρύβονται ανθρώπινα δράματα που συγκλονίζουν.

Όπως δήλωσε o μαιευτήρας – γυναικολόγος, Βασίλης Βεργέτης “δυστυχώς μια γυναίκα που μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε να μείνει έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση αλλά έχασε τη δουλειά της. Όταν στην πορεία απέλυσαν και τον άντρα της ήρθαν και μου ζήτησαν να διακόψουμε την κύηση. Παρά τις προσπάθειες μας να τους μεταπείσουμε οι άνθρωποι δε τα καταφέραμε παρά το γεγονός πως παλεύαν χρόνια και λαχταρούσαν να αποκτήσουν παιδί. Αυτό είναι τραγικό και μας συγκλόνισε όλους”.

Μεγάλη μείωση που αγγίζει το 25% καταγράφεται και στα κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης καθώς πολλά ζευγάρια δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα να προχωρήσουν σε εξωσωματική παρόλο που όλα τα κέντρα έχουν μειώσει τις τιμές. “Δυστυχώς τα ζευγάρια δε μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το κόστος. Εμείς έχουμε πέντε με έξι ζευγάρια που θέλουν να κάνουν εξωσωματική και είναι σε φάση αναμονής για να δουν αν θα μπορέσουν να βρουν τα χρήματα” λέει ο κύριος Βεργέτης.

“Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα γίνουμε έθνος γερόντων, είναι βέβαιο. Ήδη είμαστε ένας γερασμένος πληθυσμός και έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Συρρικνωνόμαστε διαρκώς και είναι μεγάλο λάθος που το ελληνικό κράτος αν και βλέπει αυτή την κατάσταση δεν υποστηρίζει τις μητέρες και τις εγκυμονούσες” είπε κλείνοντας ο μαιευτήρας – γυναικολόγος.

Πηγή: https://www.ygeia.gr/ptwsi-gennisewn-stin-ellada-logw-krisi

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχετικές δημοσιεύσεις